Castellbisbal

El ple de Castellbisbal aprova per unanimitat la proposta del PSC per eliminar la zona blava al nucli urbà

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els socialistes han presentat una proposta de resolució al ple d’aquest mes d’abril, proposant que la zona blava sigui substituïda per un servei gratuït amb rotació, com l’anomenada zona taronja.

El ple municipal del mes d’abril s’ha celebrat aquest passat dilluns 30 a l’Ajuntament de Castellbisbal. Entre les propostes tractades en aquesta sessió ordinària, la moció presentada pel PSC ha tirat endavant amb suport unànime per part de tots els grups polítics.

En la proposta de resolució entrada pels socialistes, es demana la supressió de la zona blava al nucli urbà aquesta propera tardor, un cop finalitzi el contracte vigent amb l’empresa licitada que ha estat gestionant la zona blava. El PSC de Castellbisbal ha mostrat la seva satisfacció per l’aprovació d’aquesta proposta ja que consideren que el municipi té una problemàtica d’aparcament molt concreta, caracteritzada per una demanda rotacional de dia i més estacional de nit pel caràcter residencial del poble.

Segons apunta la proposta dels socialistes, fins ara la zona blava no ha donat resposta a les necessitats reals de la ciutadania. A més de gravar directament a l’usuari, aquest sistema d’aparcament també perjudica el comerç local de proximitat. Pels socialistes, la zona blava no afavoreix els desplaçaments cap al nucli urbà, ni una rotació que afavoreixi l’activitat comercial i d’oci.

El PSC ha recordat que, en consonància amb aquesta reclamació històrica que han liderat els socialistes des de fa anys, a partir del mes de març d’enguany el Govern municipal va accedir a posar en funcionament un total de 24 places d’aparcament de la denominada “zona taronja”. Una iniciativa que, pel PSC ha posat de manifestat que el model d’aparcament limitat al municipi no ha de ser de pagament, i que es viable i positiu substituir aparcaments de zona blava per places de zona taronja gratuïtes.

El Grup Municipal Socialista ha comptat amb el suport de totes les forces polítiques presents al Consistori per aprovar aquesta moció de manera que properament, s’eliminarà el servei de zona blava i se substituirà per un servei d’aparcament gratuït que garanteixi la rotació de l’aparcament de vehicles en zones properes al centre del nucli urbà o bé zones amb una presència destacada de comerç i serveis, reconvertint les places de zona blava que siguin necessàries en zona taronja. 

A més, la proposta del PSC també recull la necessitat d’aplicar el que estableixi la normativa vigent respecte a l’existència d’obligació, o no, de subrogació del personal que actualment presta el seu servei en el control de la zona blava.

Els socialistes han reiterat la seva satisfacció per l’aprovació d’aquesta proposta, ja que consideren que la seva aplicació millorarà substancialment la vida dels veïns i veïnes del poble, així com del seu comerç local.