Castellbisbal

Més Castellbisbal i menys procés

  • Actualitzat:
  • Creat:

Volem manifestar el nostre desacord amb el fet d’ajornar el Ple Ordinari, amb temes municipals, i alhora convocar un d’extraordinari pel mateix dia amb l’únic punt d’una declaració institucional sobre el procés independentista.

El darrer divendres dia 22 es va convocar una Junta de Portaveus urgent per a sol·licitar d’ajornar el Ple Ordinari de Setembre, convocat el dia anterior, degut al clima social crispat pels escorcolls de la policia en les institucions catalanes, fet que podria ser fins i tot sensat i vam acceptar, encara que no vam manifestar el nostre recel per ajornar tota activitat política a les institucions, però sobretot a l’ajuntament del nostre poble.

Se’ns ofereix consensuar una declaració constitucional, que es podria acordar i publicar però es decideix per part de l’alcalde de fer un Ple extraordinari. Fem propostes al redactat de la declaració, les presentem a l’endemà i les esmenes es deneguen sota l’argument de que amb els partits proindependentistes ja són majoria (Alternativa, ERC i Ciu o PdCat), que al Ple ja les podrem debatre, de manera bastant absurda al oferir diàleg quan ja ens han manifestat que no s’accepten al tenir majoria, un exemple de democràcia. També manifestem que per fer una declaració institucional no cal un Ple Municipal, i més després d’ajornar l’ordinari amb els dictaments i acords municipals, però Alternativa, ERC i Ciu o PdCat utilitzen la majoria proindependentista  de nou per convocar-lo per dilluns dia 25, el mateix dia que li corresponia el Ple Ordinari que no era convenient fer.

La declaració institucional condemna les actuacions de la policia judicial dels darrers dies però no fa cap referencia a que s’ha aprovat al Parlament, negant els drets dels diputats de l’oposició que representen el 52% dels vots, de dues lleis que no compleixen ni amb la Constitució, ni amb l’Estatut de Catalunya ni amb els preceptes de Dret Internacional de la Comissió de Venecia sobre referèndums i que, a més de la seva il·legalitat manifesta, constitueixen una via unilateral que no ens condueix més que al “xoc de trens” del que tan de temps estem parlant.

Les nostres esmenes eren clares:

  • A aquesta situació no només ens ha portat el Govern del PP a l’Estat, sinó que també és corresponsable el govern de la Generalitat.
  • Demanem que s’ha de fer un referèndum pactat i acordat, no accions unilaterals en contra de l’Estat, d’Europa, però sobretot en contra de la meitat de la població catalana.

Com regidores i regidors de Castellbisbal estem farts i cansats que l’acció municipal s’hagi de sotmetre i menysprear en pro d’un procés separatista que no ens du enlloc, com a mínim de la manera que s’està duent de manera unilateral i sense cap reconeixement internacional.

En senyal de protesta no assistirem a un acte proindependetista fent servir l’institució de l’ajuntament, després de menysprear els acords municipals, perquè som del poble i volem treballar pel poble.

* Us adjuntem la proposta de redactat amb les esmenes en vermell fetes pel Grup Municipal del PSC de Castellbisbal.

Fitxers adjunts: