Castellbisbal

Pol Gibert: “La Generalitat pretén iniciar un canvi de model sanitari a la comarca del Vallès, sense comptar amb cap tipus de consens”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat del PSC al Parlament demana al Conseller de Salut “més transparència i definició en el projecte de la possible compra de l’Hospital General per part del govern català”.

La seu de la Federació socialista del Vallès Oest ha acollit una roda de premsa en la que el diputat del PSC al Parlament, Pol Gibert ha denunciat que des de fa mesos, “anem a cop de titular. Existeix una gran indefinició per part del Govern i aquesta situació afecta tan als usuaris com als treballadors de l’Hospital General, ja que els sindicats tampoc en saben res”. Gibert ha alertat que la Generalitat “pretén iniciar un canvi de model sanitari a la comarca del Vallès, sense comptar amb cap tipus de consens” i ha afegit: “els alcaldes s’han deixat a marge, el projecte s’està portant de manera unilateral i encara no sabem de què parlem, una compra total? Una compra parcial? El territori desconeix la situació i les intencions de l’executiu, això crea incertesa en una qüestió tan sensible com és la salut”.

En aquest mateix sentit, Gibert ha lamentat que en la darrera Comissió de Salut al Parlament, en ser preguntat per aquesta qüestió, “el conseller Comín es va mostrar totalment evasiu, no va aclarir res ”.

Per la seva banda Marta García, secretària de Salut del PSC Vallès Oest i regidora de Salut a Rubí també ha denunciat “la manca de transparència i claredat, el que considerem una manca de lleialtat institucional vers el nostre municipi”. García ha assegurat que la prioritat de l’Ajuntament “és garantir una atenció sanitària pública i de qualitat a la població, per això volem respostes i propostes concretes”. La regidora ha explicat que el conseller es va comprometre a informar el Consistori rubinenc “però no ho ha fet”.

El primer secretari del PSC A Sant Cugat del Vallès, Pere Soler ha recordat que més de 200 mil persones de tot el territori “es veuen afectades per aquesta improvisació per part del govern català. No sabem quin camí es prendrà, ni quin tipus d’adquisició es proposa ni en quin estat es troben les negociacions”. Soler ha destacat que aquesta situació “afecta tan als usuaris com els treballadors de l’Hospital, que veuen el seu futur amb incertesa i neguit” i com a portaveu del PSC al Consell Comarcal, Pere Soler ha anunciat que s’està elaborant una moció “que estem articulant i que girarà entorn aquesta qüestió”.

Per part del PSC de Castellbisbal, el seu secretari de Comunicació ha alertat que el municipi “com d’altres poblacions, no compten amb una xarxa de transport públic adequada per arribar fins a l’Hospital General”. David Mier ha lamentat la gestió general que el Govern català fa de la sanitat “més de 161 mil persones estan en llista d’espera per una operació” i en referència a Castellbisbal, ha recordat que tot i que el Parlament va aprovar una proposta per a que es reobrís el servei d’urgències 24 hores al municipi “l’executiu encara no ha complert amb el mandat parlamentari, portem sis anys amb sense un servei d’urgències continuat i cal dir que més d’un 20% de la nostra població són persones majors de 65 anys”.

Des de la Federació del PSC Vallès Oest, es reclama al Departament de Salut més informació i que es compti amb el territori. “Una negociació tan important no es pot fer sense transparència i d’esquenes a les institucions locals i a la ciutadania, ha conclòs Pol Gibert.