Castellbisbal

Pressupost 2019; coherència i responsabilitat

 • Actualitzat:
 • Creat:

El grup municipal del PSC s’ha abstingut en l’aprovació del Pressupost Municipal pel 2019, per a permetre l’aprovació del pressupost municipal presentat pel govern, des de la coherència i la responsabilitat.

Respecte a l’any passat en l’elaboració del Pressupost 2018, ens vam seure a parlar-ho al més de juliol, i es van fer diferents reunions per dialogar i pactar la inclusió de propostes del nostre programa electoral, però aquest any fins a principis de Novembre no hem tingut la proposta, i el marge de negociació ha estat molt reduït.

No obstant la falta de temps, vam fer 4 propostes en la reunió que mantinguda amb AC-ICV. No son propostes que requereixin de la creació d’una nova partida ni d’un gran increment, i que considerem que es poden realitzar igualment ajustant l’actual proposta de pressupost ajustant-lo durant la seva execució.

Les propostes realitzades són:

 1. Ampliació horaris biblioteca caps de setmana (sobretot en dates d’examen)
 2. Millora terra sala plens i sala d’actes per fer-lo més polivalent a certes activitats que es realitzen actualment com és el ball.
 3. Baixar nota beca millors expedients de 8,5 a 7,5 perquè arribi a mes estudiants sense desmerèixer l’excel·lència i l’esforç.
 4. Servei d’Agents cíviques a alguns dels trajectes de la línia urbana (sobretot en horaris d’institut)

En grans trets la proposta presentada de pressupost es molt semblant a l’actual, fet que per coherència el nostre posicionament no pot ser en contra. El fet que sigui igual manté les propostes pactades fa un any, propostes com:

 • Estudi viabilitat per Residencia per la Gent Gran (o equipament equivalent).
 • Línia d’ajuts a joves per transport públic.
 • Increment de formació ocupacional.
 • Increment als serveis de Neteja viaria, recollida d’escombraries i manteniment de parcs.
 • Nova expedició L67 a l’agost a les 8:00
 • Local social prefabricat per Can Costa (acordat per inversions del 2019)

Fins i tot altres propostes fetes fa més d’1 any com la eliminació de la zona blava per zona taronja, que no van ser consensuades al seu moment han acabat sent una realitat durant l’any.

No obstant, encara que no podem definir un posicionament de vot en contra d’aquesta proposta tampoc hem pogut donar el nostre vot a favor, perquè en aquesta ocasió no hem pogut treballar plegats amb el govern municipal el pressupost de l’any vinent.