Castellbisbal

Coneix el nostre programa

  • Actualizado:
  • Creado:

Descarrega't el programa de propostes i coneix el nostre projecte per Castellbisbal!

L'acció de govern és una responsabilitat per aquell qui l'exerceix, donat que la mateixa té un impacte en el benestar de tots els ciutadans i ciutadanes. Per mitjà de la implementació de les polítiques públiques es defineix la societat en què desitgem viure; unes polítiques que, en la mesura que pretenguin ser un instrument eficaç per atendre les necessitats de les persones, necessàriament, s'han de fonamentar en el diàleg social. Per tant, qualsevol proposta de govern democràtic ha de ser precedida d’un diàleg entre representants i ciutadans; un diàleg en què els segons comuniquen als seus representants les seves necessitats i on els primers adquireixen el compromís de gestionar i administrar els recursos públics en benefici del bé comú.

En aquest sentit, aquest programa s’erigeix com un compromís amb els veïns i veïnes de Castellbisbal; un compromís amb la construcció d’un poble que garanteixi la igualtat d’oportunitats, que asseguri el seu benestar i contribueixi a la creació d’un municipi on la vida sigui agradable per aquells qui l’habiten. La construcció d’un poble on els seus veïns i veïnes puguin gaudir d’igualtat d’oportunitats i benestar depèn de l’ampliació i millora dels serveis públics sanitaris, educatius o de transport, existents. Impulsar la creació d’ocupació, donar suport al comerç local i potenciar l’activitat econòmica són polítiques i objectius imprescindibles per construir un municipi capaç de disposar de recursos suficients per permetre la millora dels serveis públics.

El present programa és el resultat del diàleg social que durant els últims mesos la candidatura “Castellbisbal ens Il·lusiona” ha mantingut amb entitats, organitzacions i veïns i veïnes del poble. Juntament amb el diàleg, el present programa electoral és fruit de l’experiència de govern del grup municipal socialista, que durant aquests darrers quatre anys ha exercit una oposició responsable, controlant al govern i col·laborant en tot allò que fos d'interès general i beneficiós per Castellbisbal. Castellbisbal és un municipi amb història, on la presència humana es remunta, com a mínim, als temps de l'Antiga Roma, com així ho acredita el nostre Patrimoni. Un municipi que fins a mitjans del segle passat era predominantment agrari, però que ara viu majoritàriament de la indústria i el comerç.

Estem situats a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, un dels eixos econòmics vertebradors de Catalunya i Espanya, una oportunitat que sens dubte, cal ser capaços d'aprofitar. El conjunt de propostes que s’enumeraran i exposaran seguidament són un compromís d’aquesta candidatura amb tots els castellbisbalencs i castellbisbalenques, i les mateixes pretenen atendre les principals necessitats existents, entre les quals destaquen l’accés a l’habitatge, la recuperació del servei d’atenció sanitària de les 24 hores, la construcció de nous espais per joves i gent gran, o la millora del transport, entre d’altres.

Castellbisbal necessita un canvi protagonitzat per una candidatura que sigui capaç d’aconseguir allò que els veïns i veïnes necessiten per tenir un poble agradable per viure-hi; un canvi que, per materialitzar-se, requereix voluntat política i d’un projecte de govern solvent. És a dir, d’il·lusió i experiència. Aquesta candidatura pretén, amb honestedat, treball, rigorositat i esforç, exercir el govern municipal al servei de les necessitats dels castellbisbalencs i castellbisbalenques. 

Ficheros adjuntos: