Castellbisbal

El PSC Castellbisbal aconsegueix la supressió de zona blava

  • Actualizado:
  • Creado:

Els i les Socialistes volem recordar que la nostra proposta de resolució va aprovar-se per unanimitat en el ple del passat mes d’abril i lamentem la inacció del govern d’Alternativa, que ha tingut temps de sobra per aplicar el canvi.

Creiem que el govern local no ha informat correctament al poble, ja que la ciutadania va acollir amb moltes esperances aquesta proposta i s’ha informat quan ja gairebé estava implantat el nou sistema proposat pel PSC, primer al Març del 2016 i després per moció de Ple a l’Abril, i no obstant, s’ha informat a darrera hora.

Pensem que Alternativa no ha cregut mai en un sistema d’aparcament regulat però gratuït. Per contra, sempre han estat els promotors de la zona blava a la via publica i al pàrquing dels Costals. Van ser ells qui al 2006 van licitar un contracte per sis anys en aquesta modalitat, un altre al 2011 i l’últim a l’any 2016, en aquesta ocasió a mes incrementant el nombre de places i apujant el preu de la zona blava. També va ser Alternativa qui va incloure el pàrquing dels Costals al sistema de pagament, mentre que els i les socialistes el vam obrir al públic com una zona d’aparcament lliure.

Aquest 30 de setembre, un cop finalitzat el contracte vigent amb l’empresa licitada que gestionava la zona blava, l’Ajuntament ha de complir l’acord de ple impulsat pel PSC, modificant la zona blava i convertint-la en ZONA TARONJA. Ja ha arribat el moment els veïns i veïnes lamentablement hem estat informats pràcticament el mateix dia que entrava en funcionament el canvi, creant molta incertesa.

Entenem que encara no s’hagin pogut pintar les senyalitzacions però creiem que el govern ha tingut temps per planificar com informar a la ciutadania de quina serà la regulació de les places d’aparcament i quantes n’hi haurà.

Pensem que la manca d’implicació del govern d’Alterntiva en fer efectiu el canvi es deu a que mai han cregut en aquest model d’aparcament. El retard en informar als veïns i veïnes, així com la poca promoció que s’ha fet de la mesura. Demanem al govern d’Alternativa una campanya informativa on fer particeps al comerç del poble, com per exemple, ser els punts on es puguin recollir rellotges per marcar l’hora d’arribada al aparcament.